Strojna šola Ptuj je 28. maja 2024 organizirala tekmovanje ekstamobilov, z in brez električnega pogona. Avtor projekta je Stanko Kostanjevec, ki mu je v trinajstih letih v projekt uspelo vključiti veliko število osnovnih šol iz Slovenije in tujine.
Devetošolci Sašo Razlag, Urban Moharič, Leon Murko, Jan Vogrin, Luka Štandeker,  Timotej Tašner in Val Hliš so izdelali ekstramobil, ki so ga poimenovali »Cabrio«. Učenci so inovativno nadgradili izdelano podvozje, ki  ga je izdelal ŠC Ptuj. Ob izdelavi ekstramobila  so   razmišljali  o ekonomsko-marketinškem vidiku samega vozila,  biotehničnem (varstvo okolja, razgradnja materiala), elektro-mehatronskem  ter strojno- tehničnem vidiku.    Poudarek je bil predvsem na estetiki in izvirnosti vozila, kar je članom  ekipe tudi uspelo, saj so izdelali res unikaten ekstramobil. Učenci so bili na tekmovanju z izdelkom zelo uspešni, tako v merjenju hitrosti na progah kot v inovativnosti. Dokaz so številna priznanja: 1. mesto – vožnja v krogu, 2. mesto – vožnja naravnost, 1. mesto po izboru sodelujočih ekip in priznanje za oblikovalske dosežke pri izdelavi nadgradnje.
Poudariti moramo, da ta projekt vsako leto privabi veliko učencev, ki se na drugih področij ne morejo izkazovati. Učenci poleg znanja pridobijo veščine, ki jim bodo še kako potrebne v življenju, od uporabe orodij, strojev in naprav, veščine načrtovanja in izdelave dokumentacije, komunikacijske veščine in medsebojno sodelovanje ter dopolnjevanje. 
Prihodnje šolsko leto se projekt nadaljuje in že danes je med učenci veliko zanimanja in ni nas potrebno skrbeti, da ne bi uspeli izdelati že  petnajsti ekstramobil.

Mentorica: Dragica Pešaković