V četrtek, 14. decembra 2023, je potekal že 24. tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert, ki ga je organizirala OŠ Destrnik-Trnovska vas. Kot vsako leto je bil glavni namen prireditve zbiranje finančnih sredstev za šolski sklad, ki pomaga učencem iz socialno ogroženih družin pri plačilu šole v naravi, zaključnih ekskurzij in drugih dejavnosti. Na prireditvi so nastopili vsi učenci OŠ Destrnik-Trnovska vas ter starejši otroci iz vrtcev Destrnik in Trnovska vas. V nastop otrok, z vsakoletno dobrodelno noto, so vložili nastopajoči in tudi njihovi mentorji veliko truda ter navdušili obiskovalce, ki so, kot vselej, napolnili šolsko telovadnico.

V naši šoli skušamo v okviru vzgojno-izobraževalnega procesa nameniti čim več pozornosti solidarnosti, ki je bila vodilo tudi letošnjega božično-novoletnega koncerta. Vsem obiskovalcem koncerta in donatorjem smo hvaležni za prostovoljne prispevke, s katerimi nam že leta pomagajo uresničiti za nas zelo pomemben cilj – da bi se lahko dejavnosti, ki jih ponuja šola ob pouku, udeležili vsi učenci. Hvala vsem.

Skozi glasbeno, plesno in dramsko dogajanje, v katerem se je predstavilo skoraj 400 nastopajočih, smo obiskovalce popeljali v Božičkovo delavnico, kjer se je Božiček spraševal, ali bo še zmogel izpolnjevati svoje čudovito poslanstvo. Na odru je zazvenel zvok pesmi, ki so v Božičkovo srce vnesle toplino in veselje.

Osrednjo zgodbo dečka Gaja Julija ter dobrih škratinj Eve in Ele, ki so z vso iskrivostjo in srčnostjo poskušali prepričati Božička, naj ostane, so s svojimi točkami še dodatno obogatili otroški in mladinski pevski zbor, šolski ansambel in ostali nastopajoči.

V zaključnem delu koncerta so spregovorili ravnatelj mag. Drago Skurjeni, županja občine Destrnik gospa Vlasta Tetičkovič Toplak in župan občine Trnovska vas gospod Alojz Benko, ki so vsem prisotnim zaželeli lepe božične praznike ter veliko sreče in zdravja v letu 2024.

In še lepe želje za na konec. Naj bo leto 2024 kot čarobna pravljica, polna ljubezni, topline in nepozabnih trenutkov. Želimo vam, da odkrijete nove poti do sreče, da se izpolnijo najlepše sanje in da vsak dan prinese obilje smeha ter radosti.

Srčno, zdravo in veselo leto 2024 vam želimo učenci in delavci OŠ Destrnik-Trnovska vas.

Katja Gajzer

1_20231213_134913

Slika 1 of 83