V petek, 22. septembra 2023 smo na šoli izvedli prvi športni dan in za naše prvošolčke je bil to tudi sicer prvi tak dan-prvi jesenski kros. Zbrali smo se ob 8.30, ob 9.00 smo imeli skupno razgibavanje in ogrevanje na igrišču, ob glasbi. Nato pa se je začelo.

Prvi so odtekli fantje 1. razredov OŠ Destrnik in PŠ Trnovska vas in izjemne dosežke so pokazali prav fantje 1. T, saj so bile vse tri stopničke njihove. Bravo dečki. Nato so odtekla še dekleta, ki so prav tako pokazala svojo zmogljivost in hitrost. Tudi deklice so namreč zasedle prva tri mesta. Iskrene čestitke tudi deklicam. Čestitke tudi vsem ostalim, ki so se krosa udeležili, vztrajali od začetka do konca, brez obupa in predaje.

Po teku, smo si privoščili težko zasluženo malico in po malici smo se odpravili še na krajši sprehod. Z nekaj proste igre in športnih aktivnostih smo se utrujeni vrnili proti igrišču, kjer smo progo odtekli še učitelji. Učenci pa so pokazali podporo z navijanjem, vzpodbujanjem in s tekom podpore ob nas. In prav to je tisto, kar smo poleg športnega dneva želeli prikazati učencem, šport je pomemben, lahko je tudi zabaven in podpora, športno navijanje in športen odnos so ključni tudi za boljše dosežke in uživanje v aktivnostih.

Preživeli smo lep, borben, smeha poln športni dan.

                                                                                                                      Doroteja Dvoršak