V soboto, 27. 5. 2023 je v Gornji Radgoni potekalo regijsko tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov Štajerske in Prekmurja.

Tekmovanja so se lahko udeležili zbori, ki so na območnih revijah pevskih zborov dosegli vsaj regijski nivo. Tekmovanje, ki je potekalo v organizaciji JSKD Republike Slovenije, je ocenjevala tri članska žirija.

Sodelovalo je 12 otroških in 5 mladinskih zborov. Sodelujoči zbori so bili razvrščeni v 4 kategorije priznanj (bronasta, srebrna, zlata in zlata z odliko). S ponosom lahko povemo, da je otroški pevski zbor Destrnik – Trnovska vas  pod vodstvom Ernesta Kokota, edini med vsemi zbori, prejel zlato priznanje z odliko. Prejeli so tudi posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo sodobne zborovske skladbe za OPZ, njihov zborovodja Ernest Kokot pa še priznanje za najboljšega dirigenta debitanta.

Rezultat, ki so ga dosegli mladi pevci s svojim zborovodjem je prav gotovo velika vzpodbuda in motivacija za nadaljnje dobro delo na področju zborovskega petja, ki pa mladim ljudem nudi tudi dragocene življenjske izkušnje medsebojnega sodelovanja, prilagajanja, vzpodbujanja, razvijanja,  čustvovanja….

Ernest Kokot