December je praznični mesec. Prazniki s seboj prinašajo čarobnost in skrivnostnost. Za otroke je to najbolj pravljični mesec. Mesec, ko drevesa postanejo novoletne jelke, ki krasijo domove, mestne trge in tudi otroške igralnice. Vsepovsod zažarijo lučke …

Želeli smo, da lučke zasijejo tudi v našem vrtcu, zato smo vzgojiteljice, 9. 12. 2022, pripravile dopoldansko srečanje, na katerega smo povabili starše, babice, dedke … Poskrbele smo tudi za presenečenje. Na obisk smo povabile babico Zimo. Babica Zima se je povabilu z veseljem odzvala in sodelovala v dramatizaciji zgodbe: Kako so živali prihajale k babici Zimi po toplo obleko. Otroci so si z zanimanjem ogledali predstavo. Babica Zima pa se je naenkrat spomnila, da je pozabila okrasiti svojo smrečico. Zato je prosila otroke, da ji pomagajo izdelati okraske za smrečico. Otroci so se po posameznih igralnicah pridno lotili dela in izdelali veliko različnih okraskov.

Babici Zimi so nato pomagali okrasiti smrečico ter se z njo tudi fotografirali. Tako so tudi na naši smrečici zasvetile lučke.Joj, kako je bila babica Zima hvaležna otrokom… v zahvalo jim je prinesla polno košaro bonbonov in obljubila, da drugo leto spet pride.

Za vrtec: Saška Meznarič