V četrtek, 16. junija 2022, smo v telovadnici OŠ Destrnik-Trnovska vas pripravili prireditev z naslovom »Glasba, to smo mi«. Namen prireditve je bil zbiranje finančnih sredstev za šolski sklad, ki pomaga pri plačilu šole v naravi, zaključnih ekskurzij in drugih dejavnosti učencem iz socialno ogroženih družin. Tudi tokrat so na prireditvi nastopili, tako kot je običajno za sedaj že tradicionalni božično-novoletni koncert, vsi učenci OŠ Destrnik-Trnovska vas. Na nastop so se učenci odlično pripravili in navdušili obiskovalce v polni šolski telovadnici.

Skozi glasbeno, plesno in dramsko dogajanje, v katerem se je predstavilo približno 400 nastopajočih, so nas popeljali Maks, Eva in Tilen, ki so sledili svojim sanjam. Želja po ohranitvi šole glasbe je bila tako močna, da so se uprli vaškim politikom, ki so vzpodbujali gradnjo nakupovalnega središča. Osrednjo zgodbo so s točkami še dodatno obogatili otroški in mladinski pevski zbor ter šolski ansambel.

Ker so se težko pričakovane in zaslužene počitnice med tem že pričele, želimo vsi delavci šole, da bodo v otroških srcih pričarale radost in sproščenost ter da se bomo jeseni, vsi polni nove energije, vrnili v šolske klopi.

Želimo vam lepe poletne počitnice!

Zapisala
Katja Gajzer