Pa smo jo dočakali! Šestošolci in šestošolke OŠ Destrnik – Trnovska vas in trije učitelji smo se (v malce okrnjeni zasedbi, žal so časi takšni, da je bil tudi v zadnjem trenutku kdo primoran ostati doma za štirimi stenami) z avtobusom odpeljali na Koroško, na eno najlepših slovenskih smučišč – Kope!

Nastanili smo se v Lukovem domu, kjer smo dolgoletni in zelo zadovoljni gostje, saj je osebje prijazno, sobe lepe, hrana pa okusna. In dom je od smučišča oddaljen le slabih 200 m, za kar smo, utrujenih nog po smučanju, hvaležni.

Kakšno vse je lahko vreme v gorah, smo okusili. Jutro v sneženju, čez dve uri pa že sonce. Večerna megla na sprehodu. Veter. Nočna smuka pod zvezdami. Ker pa temperature zdržijo okoli ničle, je smuka čudovita.

Po smuki pa učne ure, kajti navsezadnje smo še vedno šolarji, pa druženje ob spoznavnih in družabnih igrah in projekti kot so Luka TV, kjer vsak prispeva k povzemanju aktualnih dogodkov tega tedna.

Policist iz policijske postaje Slovenj Gradec nam je predstavil delo gorskih reševalcev in pravila varnega vedenja na smučišču. Ogled filma s športno tematiko pred spanjem. Žreb štartnih mest za tekmovanje v veleslalomu, ki nas čaka zadnje popoldne, podelitev priznanj za izjemno smučanje ter najlepše pospravljeno sobo  in že je tu petek, z njim pa čas odhoda domov.