V torek, 19. decembra smo se učenci 1., 2. in 3. razredov z avtobusom odpravili v Lutkovno gledališče Maribor. Ob prihodu so nas vljudno in prijazno pričakali uslužbenci gledališča, ki so nas toplo sprejeli in povabili v njihove prostore, kjer smo najprej pomalicali. Nato so nas pospremili v veliko dvorano, kjer so nam v LUTKOVNEM DROBNOGLEDU predstavili tipe lutk, ki jih v gledališču uporabljajo. Tako ročna, senčna, barvna, namizna, javajka ali marionetna miš so nas pošteno nasmejale s svojim nastopom in kihanjem. Bilo je poučno na zabaven način.
Nato smo si končno ogledali še težko pričakovano lutkovno predstavo ČRIČEK IN MRAVLJA. Opazovali smo lahko radoživo drevo, marljivo mravljo in brezskrbnega črička skozi vse letne čase. Pomembno sporočilo predstave je bila pomembnost vzdrževanja iskrenih odnosov in medsebojne pomoči – tako med živalmi in ostalo živo naravo, kar je seveda prispodoba za medčloveške odnose.
Posebnost za vse so bile marionetne lutke na več kot tri metre dolgih navezavah, animirane z marionetnega mostu.
Po predstavi smo si na sončku pred gledališčem privoščili še malo igre, pogovora in malico. Nato pa smo se skozi mesto in mimo slavnega velikega panoramskega kolesa sprehodili proti postaji, od koder smo se z avtobusom varno vrnili domov.
Dan je bil nekaj posebnega, drugačnega, poučnega na lep, zanimiv način.
Doroteja Dvoršak