Teden otroka s temo Razigran uživaj dan smo v 2. a vzeli zelo resno, saj vemo, da nas igra povezuje, razvija domišljijo, krepi telo in nam pomaga spletati prijateljstva.

V ponedeljek smo se s pohodom priključili vseslovenski akciji Razigrani koraki in opravili lažji pohod do Parka prostoživečih živali. Veliko časa smo preživeli tudi v gozdu, kjer so se otroci igrali z naravnimi materiali in igrami po lastnem izboru.

V torek smo dan začeli z igro zeleni krokodil, popoldan pa izvedli delavnico Pravljična urica. Knjižničarka iz knjižnice v Lenartu je otrokom na zabaven in zanimiv način predstavila poučne pravljice in jim postavljala razne uganke. Prejeli so tudi knjižno kazalko, da si bodo lahko označili, kje so ostali z branjem. Odzvali smo se tudi povabilu ZPMS in ustvarjali razigrane korake: obrisali smo svoja stopala, jih izrezali, likovno popestrili ter jih nalepili na stene.

Sredino jutro smo si popestrili z igro vislice, kjer so me učenci vsakič premagali, ni mi jih uspelo »obesiti«.

Z igro kamen, škarje, papir smo začeli četrtkov dan. Ob tem smo se na veliko nasmejali in si popestrili turoben, deževen dan. Popoldan pa nas je čakala delavnica Migam in se zabavam, kjer smo se ob različnih športnih igrah na polno razmigali, sprostili in se nasmejali: s tekom smo se podali v Ameriko, kot ptički smo iskali svoja gnezda, lovili smo kraljeve kačje repe, skrivali smo se pred črnim možem, pulili smo korenčke, bežali pred levom, tigrom, volkovi, medvedi, nagajali mački, kot miške se skrivali v luknje, bili okamneli in nepremični kipi, kuhali zelenjavo juho …

Zadnji dan v tednu smo začeli z igro gluhi telefon. Telefon nam je vedno ponagajal, ampak nič zato, ob tem smo se le nasmejali.

V celoten teden pa smo vpletli še naslednje dejavnosti: v jutranjem varstvu so se ves čas igrali z igrami po njihovi želji, pouk smo začenjali s pesmico Pustite nam ta svet, bili so brez domače naloge, vsak dan pa so imeli tudi podaljšan glavni odmor, da so se igrali.

Dušanka Škamlec