Spoštovani starši!

Trenutno živimo v res nenavadnih časih, ki od nas zahtevajo veliko odrekanj in številne prilagoditve. Tako, kot mi odrasli, so se v neprijetni situaciji znašli tudi naši otroci, ki ne samo da slišijo, kaj vse se dogaja okoli njih, temveč tudi čutijo našo lastno napetost. Le- ta se poraja ob epidemiji in potrebnih ukrepih, ki so naša in njihova življenja postavili na glavo.

Kar zdaj potrebujejo otroci je, da se počutijo dobro in ljubljeno. Potrebujejo občutek, da bo vse v redu, da so v varnem objemu svojega doma, ki jim nudi vse, kar otroštvo potrebuje. Vse to seveda pomeni, da morate prilagoditi svoj urnik in otrokom, ki gotovo pogrešajo svoje vrstnike v vrtcu, posvetiti še nekoliko več časa. Izkoristite ta podarjeni čas: specite piškote, naj vaš dom zadiši po prihajajočih praznikih; igrajte se družabne igre ali skupaj poglejte kakšen prazničen film; pojdite na dolg sprehod ali naredite kakšen eksperiment; likovno ustvarjajte ali skupaj preberite pravljico o Mišku Julijanu, ki jo prilagamo na povezavi TUKAJ.

Naj vas ne skrbi, kaj bo, ko bodo otroci, po dolgi odsotnosti, prišli nazaj v vrtec. Za to smo tukaj mi, njihovi vzgojitelji, ki pogrešamo vrtčevski živ-žav in bomo, kot vselej, poskrbeli, da bodo Vaši cicibani spet začutili, da je vrtec prostor veselja, ustvarjanja, druženja, prepevanja, predvsem pa prostor kjer se čutijo varne in sprejete. Zdržimo še malo, vsaka stvar ima svoj konec in slej ko prej bo prišel čas, ko boste s svojimi otroki spet potrkali na vrata naših igralnic, kjer jih bomo – z nasmehom na obrazu – pričakali mi, njihovi vzgojitelji.

Vse dobro!

 Vzgojitelji vrtca pri PŠ Trnovska vas